Mitä mukaan partioon?

Moni partiopolkuaan aloitteleva saattaa miettiä, että mitä kaikkea tavaraa siellä partiossa oikein tarvitsee. Tässä pieni opastus alkuun pääsemiseksi.

KolokerratKerroilla ollaan usein ulkona, joten säänmukaiset takki ja housut (tarvittaessa myös pipo, hanskat ym.) ja hyvät ulkoilukengät maastossa liikkumiseen kannattaa olla. Myös sisällä toimimista varten voi pukea mukavat vaatteet, joissa ei tarvitse pelätä likaantumista. Partiolupauksen antamisen yhteydessä jokainen saa oman partiohuivin, jota pidetään kaikissa partioon liittyvissä tilaisuuksissa lupauksenannon jälkeen.

Yöretket ja leirit: Partio ei ole välineurheilua ja maalaisjärjellä pärjää pitkälle, mutta seuraavat tavarat on hyvä olla kun ensimmäisten leirien aika alkaa koittaa:

  • Reppu tai rinkka
  • Ruokailuvälineet (särkymättömät, kangaspussissa: kulho/syvä lautanen, haarukka, veitsi, lusikka, muki ja kuivauspyyhe)
  • Kumisaappaat tai vedenkestävät, metsässä liikkumiseen sopivat lenkkarit/vaelluskengät
  • Taskulamppu, otsalamppu on kätevä esim. hämärässä teltassa
  • Puukkoa ei välttämättä ensimmäisillä yöretkillä tarvitse (eikä tällöin myöskään saa) ottaa mukaan, mutta viimeistään seikkailijaikäkaudessa sitä todennäköisesti tulee tarvitsemaan. Puukon on hyvä olla myös lapsilla terävä, sillä tylsällä puukolla sattuu helpommin haavereita. Puukkoa toki käytetään aina vain johtajan valvonnassa ja ne yleensä kerätään muuksi leirin ajaksi pois.
  • Makuupussi, kesälläkin yölämpötila saattaa olla melko vähäinen
  • Makuualusta, solumuovinen on edullinen ja kestävä

Ennen retkeä tai leiriä lähetettävässä leirikirjeessä kerrotaan tarkemmin, mitä tavaroita lasten odotetaan ottavan mukaan. Jos jotakin jää epäselväksi, johtajilta kannattaa kysyä.